Medicinsko kozmetički salon Dekac - Kruševac.jpg

Laserska epilacija

Laserska epilacija

LASER EPILACIJA (TRAJNO UKLANJANJE DLAKA)

Laser epilacija je medicinska, neinvazivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja dlačica koja je danas dostupna u svetu.

Naši pacijenti su svesni da je nemoguće postići 100% uspeha u trajnoj epilaciji, ali se on najčešće kreće 60%-75%. Takođe je važno napomenuti da postoji određeni broj pacijenata koji su ,,non-respond'' ili ne reaguju na laserske zrake zato što imaju hormonske ili nasledne probleme.

Laser za trajno uklanjanje dlaka radi po principu selektivne foto - termolize, direktnim kontaktom sa površinom kože. Kandidati su ljudi od adolescencije do starije životne dobi oba pola, većinom pacijenti sa prekomernom maljavošću (medicinski indikovani) ali i pacijenti sa neželjenom maljavošću (estetski). Nakon konsultacije sa našim stručnim licem možete odlučiti šta vam je činiti dalje .
Potrebno je minimum 7 tretmana, a prosek dolaženja je na 6 nedelja (u zavisnosti od tretiranog područja), ali samo ukoliko je sve u redu sa hormonskim statusom, ukoliko pacijent nije na nekoj ozbiljnoj terapiji, i ako ne koristi fotosenzitivne preparate.

Pri tretmanu se oseća peckanje, jače ili slabije, u zavisnosti od dela tela i gustine folikula na istom, kao i individualnog praga osetljivosti. Koristi se krema za anesteziju sa Lidokainom ili Cistokainom koja će nakon 45 min učiniti bezbolnim ovaj tretman. Nema neželjenih efekata.

Scroll