Kosančićeva 74, Kruševac
Medicinsko kozmeticki salon Dekac - Kruevac

Blog

Šta je zapravo ozonska komora?
Ozonska komora kao savremeni inovativni tretman predstavlja kombinaciju čistog ozona i led svetlosti. Ovaj metod korišćenja čistog ozona ima za cilj da učini Vašu kožu prehranjenom i hidriranom.

Kako ozon deluje na Vašu kožu?

Ozon čisti kožu, revitalizuje ćelije, pospešuje cirkulaciju, odličan je za kožu koja se bori protiv toksina, umora i različitih nepravilnosti. Čisti i dezinfikuje kožu, pored toga stimuliše obnavljanje površinskog sloja kože, potpomaže zarastanju ranica i ožiljaka od bubuljica. Kožu čini otpornom na iritacije i crvenilo koji su izazvani spoljašnjim uticajima.

Koje su karakteristike LED svetlosti?
CRVENO SVETLO – ovo svetlo ima za cilj usporavanje procesa starenja kože jer se povećava količina kolagena koja je odgovorna za podmlađivanje kože a samim tim se povećava kvalitet i elastičnost kože.

LJUBIČASTO SVETLO- ovim svetlom se podstiče regeneracija kože, deluje blagotvorno na kožu, čini je glatkom i nahranjenom, deluje antiupalno a tim efektom se postiže balans kože.

PLAVO SVETLO- ovo svetlo reguliše proizvodnju sebuma, deluje antibakterijski i znatno pomaže kod problematične kože.

NAPOMENA:
Pored svih napomena o ozonskoj komori treba reći da ova kapsula ima duple LED panele tako da istovremeno tretiramo i Vaš skalp (koža glave). Uz korišćenje posebnog mista, odnosno seruma
dodadno ćemo pojačati efekat ozonske komore i maksimalo nahraniti za potpuni efekat.

Koliko često se može tretirati koža lica i vrata u ozonskoj komori?
Tretman u ozonskoj komori možete sebi priuštiti najviše tri puta mesečno. Vreme provedeno po jednom tretmanu u hiperbaričnoj komori (OK) može biti u trajanju od 6 do 21og minuta uz primenu ozonske pare aktivacione tečnosti. Naša preporuka je uraditi dva tretmana hiperbarične komore uz primenu ozonske formule i ozonskog aktivatora u vremenskom razmaku od 7-10 dana. Taj način korišćenja ozonske komore nam daje najbolji efekat revitalizacije epidermisa i cutisa. Tretmane ponoviti na svaka 3 meseca.

Šta se koristi od pratećih seruma u ozonskoj komori- hiperbaričnoj komori?
Oxygen activator – To je osnovni likvid koji se ubacuje u filter ozonski activator LED svetlosna terapija dobija potpuni efekat delovanja na revitalizaciju kože( oživljavanja) . Oxygen gen je uzet iz smedje alge fukusa.
Oxygen formula – Nastala prečišćavanjem kiseonika uz pomoć oligoelemata i minerala iz prirodnih algi, koristimo ga kao najbogatiji serum pre početka ozonifikacije u komori kao i nakon tremana u istoj. Bez pomenutih likvida hiperbarična komora ne dobija pun efekat pozitvnog delovanja.
Nema potvrđenih kontaindikacija.

NAPOMENA: Osobe koje su podložne klaustrofobičnim reakcija imaće stručnu pomoć zaposlenog.

Scroll