Kosančićeva 74, Kruševac
Medicinsko kozmeticki salon Dekac - Kruevac

Blog

Šta je zapravo HIFU tretman?
HIFU je tretman kojim se dovodi visoko intenzivna fokusirana energija do tačno određene dubine u koži, nakon čega dolazi do toplotne koagulacije tkiva, što dovodi do zatezanja kože na licu i njene bolje teksture. To je neinvazivna, nehirurška metoda zatezanja bora, koja garantuje rezultate najsličnije onim koji se mogu dobiti samo hirurškim putem.

Na koji način ovaj tretman deluje?
HIFU tretman stimuliše i regeneriše kolagen u celosti, što zauzvrat poboljšava teksturu i glatkoću kože. Ultrazvukom se kontrolisano zagreva tkivo na dubini do 4,5mm, pri čemu se stvara velika količina kolagena. Ono što ovaj tretman čini posebnim jeste to da se tretira SMAS tkivo koje se nalazi trećeg
sloja kože i mišića. S’ godinama kako se koža opušta, ovo tkivo pada, pa ga je potrebno vratiti što je bliže moguće njegovom prvobitnom stanju. Nakon tretiranja SMAS tkiva bore ublažene, a koža zategnuta.

Ko je prikladan za ovaj tretman?
Odgovarajući kandidat za ovaj tretman je neko ko je navršio 30+ godina starosti, ko je primetio da mu je koža na licu i vratu postala mlitavija. Takođe kandidati u 40+, 50+, 60+ su najčešća starosta grupa zainteresovana za ovaj tretman.

Šta se može tretirati?
❖ Opšte zatezanje i podmađivanje kože
❖ Podizanje i zatezanje vrata
❖ Zatezanje podbradka
❖ Zatezanje regije oko očiju
❖ Smanjenje nazolabijalnih bora
❖ Smanjenje pora
❖ Podizanje gornjih kapaka
❖ Zatezanje podočnjaka
❖ Hidratacija kože

Ultrazvučni lifting  - HIFU

Kada su vidljivi prvi rezultati?
Klijenti mogu biti svedoci nekih početnih efekata, ali do zatezanja i učvršćivanja konačno dolazi nakon približno tri meseca, kako se kolagen obnavlja i zamenjuje novim, jačim kolagenom. Kako se taj proces jačanja kolagena nastavlja, u roku od 6 meseci možemo imati i dalja poboljšanja.

Koliko traju rezultati HIFU-a?
Većina ljudi nalazi da rezultati traju nešto preko godinu i po dana, iako se preporučuju godišnji tretmani ( startni tretman sa tretmanom revizije nakon 45 dana) kako bi se predupredio proces starenja.

Da li je potreban više od jednog tretmana?
U cilju postizanja dugoročne sinteze kolagena treba da uradite tretman ‘revizije’ sa utrošenim ultrazvučnim impulsima kao i kod prvog pocetnog tretmana.Tretman ultrazvučne revizije je najbolje uraditi u narednih 45-50 dana(mesec i po dana). Preporučuje se korišćenje linijskig ketridza za zonu cela i obraza kao i jagodica, dok za zonu orbitalne regije, zonu oko usana i vrata sa podbradkom koristimo PEN ketridz.
NAPOMENA: Svi tretmani ultrazvučnog liftinga neće Vam nanositi erozije dubljih slojeva (cutisa i subcutisa) i naravno neće imati kontraindikacije po Vas. Moguće prateće reakcije su: trnjenje i žmarci u regijama gde se aplikuje jača frekvencija i dublja penetracija. Trnjejne i dubinsko peckanje u tim zonama može trajati i do 3 dana, ali neka Vas ovo ne brine jer je sve prolaznog karaktera.
REZULTATI: Već nakon prvog tretmana dobijamo izmenjenu konfiguraciju tkiva u zonama koje smo tretirali. Zone jagodica, visećih obraza, podbradka i regije zulufa. Osećaj zategnutosti dubljeg balansa tkiva, baršunasti izgled kože je sve što ćete sebi priuštiti već 24h nakon ultrazvučnog liftinga HIFU.

Kontraidikacija za ultrazvučni lifting:
❖ Kod osobaa koje imaju akutni problem sa n. Trigenimus i n. Facialis
❖ Kod autoimunih bolesti kod kojih je poremećena struktura lica i vrata
❖ Kod osoba koje boluju od hronične psorijaze
❖ Kod osoba koje su u skorije vreme operisani ili podvrgnute maxilofacijalnom intervencijom
❖ Kod osoba sa problemom sa poodmaklom paradentopatijom.
❖ Kompatibilnosti botoksa i hijalurona uz tretman ultrazvučnog liftinga
❖ Daćemo Vam vodilju i objasniti kako ultrazvučni lifting deluje nakon primene botoksa i hijarunskih filera.
❖ Botoks možete aplikovati UVEK nakon primene tretmana ultrazvučnog liftinga , najbolje posle 15 dana od HI FU liftinga.
❖ Nakon aplikovanja botoksa MORATE sačekati najmanje tri meseca i tek nakon toga doći na tretman ultrazvučnog liftinga.
❖ NAPOMENA : Uraditi HIFU pre nego što istekne tri meseca dovešće do vraćanja kože u prvobitno stanje pre aplikovanja botoksa, što znači aplikacija botoksa 3 meseca pauze i tek nakon toga uraditi tretman ultrazvučnog liftinga.

Scroll